×

Waarom een sauna gezond is

De sauna heeft een rustgevend effect op het lichaam. Naast dat een sauna zorgt voor ontspanning heeft het ook een aantal positieve effecten op uw lichaam. In Europa stamt het sauna concept uit Finland. Daarmee hebben zij een waardevolle uitvinding gedaan voor onze gezondheid. In dit artikel wordt dit nader toegelicht. 

Sterker immuunsysteem

Het regelmatig gaan naar een sauna heeft veel positieve effecten op uw lichaam. Het lichaam maakt door het effect van de sauna antistoffen aan. Dit komt door de warmte van de sauna de de kou wanneer u naar buiten gaat en weer afkoelt. De antistoffen zorgen ervoor dat uw lichaam beschermd is en zo loopt u minder kans om verkouden. 

Een schone huid

Wanneer u een sauna instapt merkt u vrijwel direct dat uw lichaam begint te zweten. Dat doet uw lichaam om uw lichaamstemperatuur op peil te houden. Door de hitte gaan bloedvaten zich verwijden en poriën gaan zich openen. Uw huid voert overtollig vuil en talg af. Een saunabezoek bevorderd de bovenste laag van uw huid en zorgt voor een beschermlaag. 

Herstel van uw spieren

Door uw spieren bloot te stellen aan hoge temperaturen maakt het lichaam extra bloedcellen aan. Zo kan uw lichaam meer zuurstof geleiden naar uw spieren. Na een intensieve training kunnen uw spieren zich sneller herstellen. Dit zorgt op lange termijn voor betere sportprestaties. Uw spieren beschikken namelijk namelijk over meer zuurstof. Een saunabezoek kent dus veel verschillende voordelen voor het lichaam en zorgt ervoor dat u een sterk immuunsysteem opbouwt.